Je bekijkt nu workshop: ‘emoties en gedachten: alles wat jij hierover moet weten’

workshop: ‘emoties en gedachten: alles wat jij hierover moet weten’

Gedachten willen herkent en erkent worden.

Emoties komen omhoog zodat jij ze kan voelen en loslaten.

Emoties  zijn herinneringen, ervaringen, situaties uit jouw verleden die negatieve gevoelens met zich hebben meegebracht die jij op dat moment niet gevoeld hebt. De energie ervan heb jij opgeslagen in jouw lichaam. Bv: verdriet, boosheid, frustratie, ……

Gedachten zijn herinneringen, ervaringen, situaties uit jouw verleden waar jij negatieve ervaringen hebt gehad. Door deze ervaring onstaan bepaalde gedachten waar jij niet meer van los komt en die jij tot jouw waarheid maakt. Jij gelooft, denkt dat jij dit nu bent. Bv: ik ben niet goed genoeg, ik kan dat niet, ik ben dom, ……..

Deze twee samen houden elkaar in stand. Vanuit emoties ontstaan er gedachten en vanuit gedachten ontwikkelen er emoties in jou.

Emoties en gedachten hebben een grote invloed op jouw leven en lichaam. Ze bepalen hoe jij denkt, handelt, keuzes maakt, hoe jij je voelt, hoe jij over jezelf denkt en nog veel meer.

Op een dieper niveau leidt dit tot een gedachte van  ‘niet goed genoeg zijn’ of een gevoel van ‘niets waard zijn’.

Gedachten worden opgeslagen in jouw onderbewuste en vanaf dan geloof jij dat dit waar is. Gedachten ervaar je meer of kom je mee in aanraking wanneer jij dingen doet, handelt, onderneemt. Gedachten worden geactiveerd wanneer anderen een oordeel hebben over jou, je iets niet goed doet, fouten maakt, jij niet ‘voldoet’ aan de behoeften van anderen, …..

Jij ga twijfelen, jij wordt onzeker, je probeert je eruit te praten of andere te overtuigen,

De uitdaging bij gedachten is dat jij ze gaat herkennen en erkennen. Het is immers niet waar wat jij bent gaan geloven over jezelf. Het is enkel een gedachte die jij nu geloofd. Het is belangrijk dat jij deze gedachte gaat herkennen als niet waar en dan gaat erkennen wat jij er over bent gaan geloven.

Emoties slapen in jouw lichaam. Wanneer ze getriggert worden door iemand of iets worden ze ‘wakker’ en komen ze omhoog dwz dat jij ze voelt in je lichaam en heel vaak word je dan de emotie.

Dan ben jij  het verdriet, dan word je boos, dan voel jij je schuldig, ……

Het is echter niet de bedoeling dat jij de emotie wordt maar dat jij hem gaat  VOELEN als een ervaring, situatie, herinnering uit het verleden die je toen niet gevoeld hebt.
Wanneer een emotie gevoeld is dan kan hij je lichaam verlaten.

Het lijkt simpel om gedachten te gaan herkennen en erkennen en de emoties te gaan voelen. Maar vaak zitten hier allerlei patronen, mechanisme, blokkades op die dit gaan verhinderen.

Hierdoor komen nu veel mensen in de knoei met zichzelf.

Jouw emoties en gedachten zijn de snelste weg naar (persoonlijke) groei.

 
Ze kunnen je heel veel vertellen en leren.
 
Toch maak jij ze vaak verkeerd, overweldigen ze jou en loop jij ervoor weg. Maar jij kan niet voorbij gaan aan jouw emoties en gedachten. Als jij hieraan voorbij gaat blijven ze bestaan en terugkomen.
Hierdoor kom je vast te zitten, maken ze het je moeilijk en geraak je niet waar jij wil zijn. Daarom is het heel belangrijk dat erkent wat je denkt, voelt en ervaart. 
 
Wanneer jij hiermee aan de slag gaat en het aankijkt zal er veel veranderen in jezelf, je leven en je omgeving.
 

Wanneer jij je hiervan bewust word kan jij ze loslaten, groeien en worden wie je BENT ❤

  • Wanneer jij dit pad inslaat zal je alleen maar groeien, krachtiger worden en meer bewust in het leven staan.
  • Je krijgt meer duidelijkheid in jouw patronen, gedachten en emoties.
  • Je gaat meer luisteren en durven vertrouwen op je innerlijke weten en voelen en jouw saboteurs herkennen.
  • Je kijk op het leven zal veranderen, je zal meer  compassie, begrip, gelijkwaardigheid,  harmonie, vreugde ervaren en ZIJN.
  • Je emoties en gevoelens nemen je niet meer over, je leer ermee werken en ze loslaten.
  • Er zal meer rust, harmonie en vertrouwen zijn.
  • Fysieke klachten gaan afnemen en je energie zal toenemen.

Laat het oude los zodat de nieuwe jij kan ontstaan❤️

Reactie van een deelnemer
Ben vorige week op deze workshop geweest van Diane en beveel het echt iedereen aan omdat het je zoveel lichter en bewuster maakt van je dagelijkse leven.
En het is ook zo fijn om te weten dat we niet perfect hoeven te zijn. En dat niemand dat is,
Nogmaals heel veel dank voor deze mooie workshop!!!!!!!

  • woensdag 2 november om 19 u

Prijs: 47 euro