online traject: Gewoon ZIJN is genoeg!

Doen vanuit ZIJN!

Geeft meer energie en jouw leven wordt vele malen makkelijker. 

Wanneer je ouders emotioneel onbeschikbaar waren en jou niet de fysieke geborgenheid hebben gegeven die jij nodig had in je kindertijd.
Dan brengt dit onveiligheid met zich mee, ga je twijfelen aan jouw waarde en goedheid, voel jij je niet begrepen, ongezien en ongehoord. Dit leidt tot allerlei ‘zwarte bollen'(emoties) en ‘verhalen'(gedachten) die op latere leeftijd je vermogen tot eigenwaarde en zelfliefde aantasten.

Als je moeder er op emotioneel gebied niet kon zijn, dit is vaak vanuit niet kunnen, veroorzaakt dat pijn die op dat moment heel heftig is om te dragen en zo ontstaat er een ‘zwarte bol’

De pijn ‘zwarte bol’ die hierbij hoort wordt opgeslagen in je lichaam en vaak in je buik. Op dat moment is jouw lichaam geen veilige plek meer om te zijn, jouw buik is de plek waar alle pijn zit. Wanneer je hier aanwezig bent ervaar je ook deze pijn.

Hierdoor ‘verlaat’ jij je lichaam. Meer specifiek: je verlaat je buik en gaat net boven je hoofd ‘hangen’. Zo ontstaat er een energetische wond in de buik. Je buik is de zetel van jouw emoties, intimiteit en contact.

Wanneer jij je buik ‘verlaat’ worden je gevoelens en emoties (zwarte bollen) vlakker en minder pijnlijk, het lijkt dat niets je nu kan raken, het geeft een gevoel van controle. En je kan altijd naar ‘boven’ vluchten. De pijn van de afwijzing lijkt zo minder, maar niets is minder waar, het heeft ook heel veel nadelen en geeft fysieke en mentale klachten naar verloop van tijd.

– Jij komt niet tot rust en hebt het idee dat je altijd van alles moet DOEN. Dat maakt je moe, komt vaak in tijdsnood, geeft onrust,

– Jij hebt een negatief zelfbeeld wat twijfel en onzekerheid geeft en leidt tot een gevoel van minderwaardigheid.

– Jij wil het graag goed doen, wat angst om te falen geeft met als gevolg perfectionistisch gedrag.

– Jij hebt het constant ‘druk’, je neemt weinig tijd voor jezelf, geeft tijd weg die doelloos en onbestemd is. Dit geeft onrust, druk, stress,….Daarnaast wil je alles al hebben voor het er is en ben je ongeduldig.

– Ook ben je geneigd om veel te denken, te piekeren, en je zorgen te maken. Je merkt dit door het heen en weer springen van gedachten in het hoofd, dit leidt tot rusteloosheid.

– Jij mist een doel in je leven, komt niet tot creatie, mist vreugde, speelsheid, flow,…. Daartegen ervaar jij hardheid, starheid en controle.

Het kerngevoel dat hier hoort is ‘ik ben niets waard’ en de kerngedachte ‘ik ben niet goed’.

Terwijl jij eigenlijk GEWOON WIL ZIJN wie je werkelijk bent en GEWOON WIL DOEN wat je graag doet.

Dit lijkt heel vanzelfsprekend maar in werkelijkheid is dit een pak moeilijker.
Dit omdat op (on)bewust niveau jouw ‘zwarte bollen’ en ‘verhalen’ je beperken, tegenwerken of voor blokkades zorgen.

EEN ZWARTE BOL: is een herinnering, ervaring, situatie uit jouw verleden die op dat moment een bepaald gevoel met zich meebracht dat te heftig was om te voelen.

Een gevoel is gemaakt om door jou heen te stromen en de energie ervan te voelen en los te laten.

Wanneer dit gevoel te heftig is, pak je de energie vast en sla jij deze op in jouw lichaam. Vanaf dan draag jij dit met je mee en is het een belasting met vaak op langere termijn onverklaarbare fysiek klachten.

EEN VERHAAL: is een gedachte, overtuiging over jezelf die jij nu gelooft, waar jij je mee identificeert. Vanaf nu is dit waarheid voor jou.

Tijdens het traject gaan we dieper in op het ontstaan, het verloop en het gevolg van je zwarte bollen en je verhalen.
Ga je ze leren herkennen, erkennen, voelen en loslaten.
Jij gaat ermee leren werken door de oefeningen, tools, inzichten,…..die jij ontvangt. Verder gaan we je beschermingsmechanisme, je saboteurs, blokkades, ….. helder maken. Zodat ze je op onbewust niveau niet meer tegenwerken.
Je leert aanwezig komen in het hier en nu door je bewustzijn te aarden en je bewustwording verder ontwikkelen.
Je leert hoe je aardt in en met je lichaam waardoor er een diepere verbinding ontstaat met jezelf, je lichaam, anderen en je lichaamsbewustzijn zal verbeteren.
Je eigenwaarde en zelfliefde vermeerderen en perfectionisme, faalangst, twijfel, onzekerheid zal verminderen.
Verder brengt het rust, zachtheid, flow, vertrouwen, ontspanning, verbinding, …..

Jij zal ontdekken dat jij GOED bent en het WAARD bent om liefde te ontvangen.

Dat jij GEWOON mag ZIJN wie jij bent en DOEN wat jij verlangt.

Dit traject bestaat uit 5 online sessies via Zoom
Start donderdag 17 augustus om 19 u
donderdag 24 augustus om 19 u
donderdag 31 augustus om 19 u
maandag 11 september om 19 u
maandag 18 september om 19 u

Er is ook een gesloten facebookgroep waar jij je ervaringen kan delen en vragen kunt stellen.
Verder ontvang je audio’s en oefeningen waar jij thuis mee aan de slag kan.
Ook de opname ontvang je en kan je onbeperkt terugkijken, dus je hoeft niet aanwezig te zijn tijdens de sessies.

Prijs: 175 euro