Er is niets mis met alles wat je voelt en merkt!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized
Er is niets mis met alles wat je merkt en voelt!
Er is niets fout met wat jij  allemaal voelt, merkt en gewaar word. Het is juist een KANS om aan de slag te gaan met jezelf en te ontdekken wat jouw waarheid is.

 

Veel mensen zijn hun aandacht gaan richten op alles wat zich buiten hen bevind. Ze hebben hun zekerheid gekoppeld aan het geld op hun rekening, de vreugde is afhankelijk aan het aantal keren dat ze op vakantie kunnen, hun waardigheid hangt af van de kleding die ze dragen, …… Ze zijn vergeten dat veiligheid, vertrouwen, vreugde, rust, harmonie niet te vinden is in uiterlijkheden en materialisme maar dat, dat in henzelf zit.

De antwoorden zitten vanbinnen.

Door onze aandacht te richten op onze buitenkant zijn we steeds verder van onze kern af komen te staan. We zijn niet trouw gebleven aan onze waarde en normen, aan onze waarheid, aan onze verlangens, aan ons pad. Wij zijn gaan volgen wat anderen belangrijk leken te vinden, wij zijn ons geluk gaan zoeken in fysieke zaken, materialisme. Wij hebben onze waarden en normen aangepast aan wat anderen kozen en vonden, ……

Dit is een natuurlijk en onbewust proces.  Maar juist omdat we onze kern, ons pad, onze verlangens zijn gaan negeren en ons hebben aangepast aan de buitenwereld komen we in de problemen. We DENKEN nu te weten wie we ZIJN en wat we willen. En maken belangrijke keuzes in het leven op basis van wie we geloven te zijn. Na verloop van tijd heeft het invloed op ons leven en kan het allerlei klachten, problemen en veel meer veroorzaken.
Herken jij je in het onderstaande……

  • Je bent niet gelukkig, mist vreugde in je leven en je verlangt naar verandering.
  • Twijfel, gebrek aan zelfvertrouwen, negatieve gevoelens en gedachten zijn je niet vreemd.
  • Er is een kloof tussen je denken, voelen en handelen waardoor je een leven leidt dat niet (meer) past bij je past.
  •  Een gevoel van minderwaardigheid, niet gezien en gehoord worden komt regelmatig naar boven en pijn, verdriet en onmacht houden je tegen om echt te zijn wie je werkelijk bent.
  • Patronen en overtuigingen die je geholpen hebben, werken niet meer voor jou.  Je voelt je gevangen en je staat continu onder stress, druk.
  • Je hebt het gevoel van ‘zwemmen of verzuipen’.
  • Je maakt jezelf vaak verkeerd, onzichtbaar, klein,….
  • Je vindt het moeilijk om jouw mening, visie, waarheid te uiten en ervoor te gaan staan.
Weet dat wanneer jij je herkent in de uitspraken hierboven jij altijd de KEUZE hebt om
het om te draai
en en anders te kiezen.
Het begint bij het zien van de kansen die het leven jou aanreikt. Daar waar jij weerstand of negativiteit ervaart, getriggert wordt of steeds in de problemen komt,….. Weet dat hierin de antwoorden zitten.

 

voorbeeld:
Een meisje heeft 2 hele vlotte vriendinnen en ze spreken regelmatig samen af. Wanneer ze met ze’n drieën zijn voelt zij zich altijd ’te veel’ en niet gehoord. Haar vriendinnen hebben altijd het woord. Nu kan het meisje de ‘schuld’ van haar gevoel bij haar vriendinnen leggen, omdat zij vlotter, beter, mooier ,…zijn. Of zij kan anders naar de situatie kijken en zich afvragen waar haar gevoel vandaan komt en waarom zij dit ervaart.
Door haar ervaring met haar vriendinnen krijgt zij nu een KANS om te zien, herkennen wat zij ooit is gaan geloven over haarzelf, dat ze zichzelf niet veel waard vind. Waarschijnlijk heeft ze in het verleden meermaals meegemaakt dat mensen niet luisterde naar haar. Op een bepaald moment besluit ze daaruit dat ze niets waard is (dit is een normaal en onbewust proces). Vanaf nu gelooft, denkt  zij dat ze niets waard is. Voor haar is dit nu waarheid. Zij gaat  handelen en keuzes maken vanuit deze onbewuste overtuiging en zo ontstaat haar realiteit en voelt zij zich minder gehoord dan haar vriendinnen. Maar dit is niet zo, zij ervaart het enkel omdat zij het ooit is gaan geloven.

Ik weet dat het best een uitdaging is om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat jij meemaakt in jouw leven. Maar als jij KANSEN ziet in alles wat jouw leven bemoeilijkt, in alles wat jou overkomt en waar je tegenaan loopt dan kan je leven in de positieve zin  veranderen.
Weet ook dat jij ooit deze onbewuste gedachten, besluiten, conclusies bent gaan geloven, jij ook alles in handen hebt om deze om te buigen en los te laten. Het zijn jouw overtuigen, besluiten, conclusies en alleen jij kan ze veranderen.

Ben jij klaar met al jouw problemen, twijfels, angsten, onzekerheden, patronen, gedragingen,…..
Wil jij ontdekken wie je echt bent en wat jij wil?
Wil jij aan het roer staan van jouw leven?
Wil jij groeien, ontdekken, leren hoe jij jouw leven in de positieve zin kunt veranderen?