Je bekijkt nu

Het mooiste wat je kan worden is JEZELF.

Om dat te weten moet eerst wel weten wie je BENT.

Maar wie ben je eigenlijk ?


Dat is een vraag die vele stellen en geen antwoord op weten. Wie je niet bent is vaak makkelijker te beantwoorden dan wie jij bent. En juist vanuit wie je niet bent kan jij ontdekken wie je dan wel bent.

Door allerlei ervaringen, situaties, herinneringen uit je verleden ben jij je gaan aanpassen. Het zijn deze aanpassingen die ervoor zorgen dat jij afwijkt van jouw pad en jouw werkelijke ik. Hierdoor ben je niet meer jezelf maar een aangepaste versie van jezelf. Dit kan vele gevolgen hebben zowel op fysiek als mentaal vlak. Hieronder enkele herkenpunten die je kan merken als je niet  jezelf bent maar de aangepaste versie
 • Je bent niet gelukkig, mist vreugde in je leven en je verlangt naar verandering.
 • Twijfel, gebrek aan zelfvertrouwen, negatieve gevoelens en gedachten zijn je niet vreemd.
 • Er is een kloof tussen je denken, voelen en handelen waardoor je een leven leidt dat niet (meer) past bij   je past.
 • Een gevoel van minderwaardigheid, niet gezien en gehoord worden komt regelmatig naar boven en pijn,   verdriet en onmacht houden je tegen om echt te zijn wie je werkelijk bent.
 • Je voelt je gevangen en je staat continu onder stress, druk
 • Je hebt het gevoel van ‘zwemmen of verzuipen’
 • Je bent moe van het strijden en verlangt naar flow, geluk, moeiteloosheid
 • Je hebt allerlei fysieke en mentale klachten maar geen ‘oorzaak’


Hierdoor heb jij het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven. Je voelt het, je weet het, je merkt het maar jij hebt geen idee wat het is. Het is een verlangen diep vanbinnen waar je de vinger niet kunt opleggen. Het gevolg is dat je op zoek gaat naar antwoorden buiten jezelf. En die hoop je dan te vinden in een nieuwe job, partner, een reis, outfit, …..
Maar hier zijn ze niet te vinden.

Hetgeen wat jij zoekt is JEZELF.

De enige manier om jezelf te worden is naar binnen te keren en daar de antwoorden gaan zoeken. Het leven helpt je daarbij…..
Het leven reikt jou dingen aan zodat jij kan zien, voelen, merken waar jij niet trouw aan jezelf bent gebleven en je hebt aangepast. 
Alles wat weerstand, negatieve emoties en gedachten oproept is een KANS om te groeien. Het  raakt je omdat jij door je aanpassingen niet meer kan zijn wie je bent. Dit  brengt pijn, verdriet, boosheid, onmacht, …… omhoog. Tegen deze gedachten, emoties, gevoelens ga jij je verzetten en hierdoor ontneem jij jezelf een kans om te groeien en te worden wie je bent.

Dat je je verzet tegen alles wat je merkt, voelt, gewaar wordt is normaal. Dit  komt omdat je nooit hebt leren omgaan met alles wat je voelt en merkt. Er werd al op heel jonge leeftijd gezegd dat je flink, sterk , groot moest zijn. ‘Gevoelig’ zijn is niet ‘goed’ je moet doorgaan en volhouden en ga zo maar door.

Vaak ben jij je hier zelf niet van bewust en vind je het normaal om op zo een manier om te gaan met jouw emoties en gedachten.
Hieronder mechanisme die jij kan ontwikkelen wanneer emoties, gedachten en gevoelens omhoog komen.


 • gevoelens en emoties negeren of weg te drukken. Dit kan door alcohol, snoep, roken, slapen, ……
 • je projecteert ze op een ander, je geeft de ander of een situatie de ‘schuld’ van jouw problemen
 • je zoek afleiding wanneer emoties, gedachten, gevoelens naar boven komen, je gaat iets doen bv poetsen, tv kijken of boek lezen, iemand bellen,….
 • je wordt de emoties of gedachten en je ‘verlies’ je erin 


Maar weet dat deze dingen een KANS zijn om ze op te lossen, om ze te shiften.
Weet ook dat jij dit kan en dat je veilig bent om dit te doe. Jij krijgt nooit meer dan je aankan, JIJ KAN DIT❤️.

Vind jij dit moeilijk?
Wil jij dit leren en groeien?
Wil jij weten hoe je met negatieve emoties, gedachten en situaties kan omgaan in je leven?
Wil jij meer geluk, plezier, rust, harmonie,…?
Wil jij ontdekken wie je bent en zo JEZELF worden?